Nur Atirah

Friday, 10 February 2012

Assalamualaikum ...
(-,-) hoolaaa ..

tidak dapat menggambarkan kesedihan ini .

hai koranggg . kenape tira sedih sangat ni ?? hiba je rase hati tira ni . nak tau kenape ? hmm , camni , semalam ade lah berlaku excident dekat dengan rumah tira . first tira tak tau pun . tapi ade bunyi yang sangat kuat taw . 4 5 buah rumah boleh dengar .

tira baru je nak goreng telur untuk makan malam mase tu terkejar2 lah keluar . mase tu just tira ngan adik2 and pkcik tu je yang ade . die suroh tira call ambulans . tira pon yang tengah gabra suruh adik ambil kan phone . dah la gelabah , tira pon jadi confius sama ada no ambulans tu 999 or 991 . haha . 

mase yg same , da ramai mule kumpul kat situ , so , ade lah yang tolong call kan . **pengajaran - lain kali kene bezakan no polis , ambulans dan bomba .. si budak ni dalam longkang , berdarah hidung . yang lagi sorang parah kat muka . motor dengan motor , malam2 , memang teruk lah kan . tira rase mengigil je mule2 tuhh .

then , diorang pon kene bawak pergi hospital . tengah hari tadi , biaselah , da heboh satu kampung , diorang dok bercerita yang budak tu koma . Astagfirullahalazimm !! kesiannyee , dari klinik terdekat ni , bawak ke hospital melake . lepas tu kene lak transfer g hospital KL . apelah nasib die kan . yang lagi sorang tu patah peha . takdir .

then petang tadi , adik tira cakap budak koma tu da nak kene bedah !! . huhhh , terkejut beruk tira dengar . tu yang sedih tu . yelah , kebetulan die sebaye ngn adik tira yang nak ambil PMR tahun ni . mane tak nye . hmm . mungkin ade yang cakap kenape perlu sedih ? bukan adik sendiri or saudara ke ape . tapi bagi tira yang tengok dengan mata sendir mase tu , tira kesian sangat . apetah lagi perasaan parents dia kan . hmm .

malam tu , tira tengok dia merintih sakit nye tuh , tira kate kat die jangan banyak bergerak . tunggu ambulans or sape2 lah yang dtg  tok bawak dia . sekarang ni , tira doakan dia selamat . biar dia sihat cepat supaya dia dapat ambil PMR . aminnnn .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

No comments:

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH