Nur Atirah

Thursday, 19 July 2012

UiTM pon Universiti jugak .

Assalamualaikum.


entry kali ni tira just nak nyatakan pendapat tira je . baru2 ni kawan tira ade mengadu yang ade orang perlekehkan dia sebab belajar di UiTM . depan2 mak die pulak tu . ohh makcikkk !! SENTAP hati pelajar2 UiTM ni makcikkk .. ape low class ke UiTM ni ??


saya pon study kat UiTM gak . seronok , syiokk , gembira , dapat ilmu , dapat kawan , dapat ijazah . so , ape beza dengan U lain ? same kan ? betol tak ? banyak jugak comment yang tira bace dari luahan hati kawan tira tu . so nak buat macam mane ? bersabar lah . 


kawan2 , ingat , nak masuk universiti ni bukan senang . bukan dengan petik jari je dah boleh terima masuk universiti . betol tak ? kalau takde usaha , takde lah hasil . kalau tak berusaha , macam mane nak masuk universiti . sume U same je . ape yang penting kite nak ilmu . bukan nak menunjuk2 kita masuk U itu , U ini . 


so , ape kurangnya UiTM ? yang istimewanya UiTM ni bantu anak melayu . kan bagus macam tu . contoh macam Destini Anak Bangsa yang tira pergi dulu , tu salah satu usaha untuk majukan anak melayu kita . bagi peluang belajar , bagi elaun belajar , bagi tempat tinggal . haa , ape lagi yang kurang ? 


so , jangan lah nak perlekehkan sesuatau kalau tak tau kebaikannya . ohh , makcik , mungkin anak makcik pandai sangat kot . takde pon yang belajar kat uitm ea ? . sepatutnya makcik perlu bersyukur jugak sebab anak makcik , malah semua anak melayu kita ni boleh belajar , majukan negara . takde lah negara kita ni dikatakan ketinggalan zaman .

' UITM DIHATIKU '






Jari Menaip ,
Nur Atirah .

7 comments:

NA_SR said...

kurang asam makcik tu! huhu

are_lin@yu said...

ayu pun graduan UiTM,alhamdulillah berkat study dapat kerja jugak..U mna pn sama ja skrg tak da bza pn..;-)

dear jmput join segmen ayu ;-)

Nazryn Mishar said...

oh.. uitm kbm eh? awek dlu stdy situ! skang dye tgh tggu masuk practical~

rafflesia said...

sebenarnya, ex student uitm lagi berkualiti.. :p

lurun namzar said...

saper kata standard uitm rendah? cuba banding ngan u lain, saper lagi terer BI?

Mimie said...

uitm terbaik la.. sy pn anak uitm, :)
selalu je dgr org cakap macam nie.. biar la, mulut org kan..mn boleh tutup..

cik abbit said...

betol uitm di hatiku

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH