Nur Atirah

Friday, 7 September 2012

Perkara Yang Buat Readers Tak Jadi Nak Komen

Assalamualaikum .
Salam Syawal !


jangan lupa JOIN  GA ni 
JOIN GA SYAWAL


haa , kali ni tira nak kongsi tips yang penting juga bagi seorang blogger . pernah tak korang jenguk satu blog , lepas tu dah syok baca entry dia . blog nya cantik , isi menarik , kemas . then dah sedia nak komen ni . dah taip panjang2 , last2 tak jadi pulakk . dibiarkan begitu jeee . 


kenapa ? sebab tak suka dengan WORD VERIFICATION . setuju tak dengan idea tira ? maksud tira disini bukan tak sudi nak beri komen , just malas nak isi word verificatin tu . al maklum lahhh , kadang2 bende tu pon susah nak baca . betol tak ? terkenyit2 mata ni nak tengok huruf yang berbelit2 , yang senget2 tu .


lainlah kalau mata korang tu terang benderangg . sekali tengok je dah nampak , laju je taip huruf2 yang ade tu . hehe . yang tak nampak tu , asyik nak kena refresh je balik . kan kan ? hehe . mata tira dua je . kalau dah mata empat pon tak nampak ? ape cite tu ? ye dokk ? tapi sebaik nya , tak payah lah . buang aje .


nanti korang mesti terfikir "kenapa takde orang nak komen entry aku?" . betol ke tidak ? hehe . mungkin ni lah salah satu sebab nya . so , hapuskan WORD VERIFICATION korang tu ye . kalau tak tau ape yang tira dok merepek ni , meh tengok gambar bawah .




Jari Menaip ,
Nur Atirah .

12 comments:

ikaa said...

sgt setuju...ikaa slaly terkena dgn blog yg cntik pada templete & layout tpi bila klik komen... memberontak jew jiwa..sbb terkubur hati nak tinggal komen :(

#ciksuzlin said...

setuju sangat!

NURUL ◕‿◕ said...

setuju tu,dulu pun pernah gak masa mula-2 berblog ada word verif tu tapi setelah di tegur oleh blogger lain baru tukar sebab sebelum ni tak perasan pun..saya pun kalau bw nak tinggal komen tengok da word verif terus malas nak komen sebab bila masukkan word tu asyik salah je..last-2 komen dekat shout je..huhu..

eimah siti said...

sama la mcm ngan cik siti pn..tak suka bnda ni

miz ruha said...

betul2..setuju sgt...
"sila buktikan anda bukan robot"

'aku bukan robotlah'

itu yg mls nk komen,,
tp ade jg yg k.ruha komen..
sbb dh tekan post a komen, komen je la trus..

nurrul azwa Kassim said...

gila setuju! wa ni avid reader so memang kadang2 rasa nak komen panjang2..tapi 70% dari kebanyakan masa wa memang tak jadi komen sebab ada word verification ni huhuhu especially kadang2 kena refresh balik 2,3 kali huhu..so last2 wa jadi silent reader aje laa~~~

nurrul azwa Kassim said...

gila setuju! wa ni avid reader so memang kadang2 rasa nak komen panjang2..tapi 70% dari kebanyakan masa wa memang tak jadi komen sebab ada word verification ni huhuhu especially kadang2 kena refresh balik 2,3 kali huhu..so last2 wa jadi silent reader aje laa~~~

Fayz Akmar said...

ya Allah.. ade jugak yg sudi membangkitkan isu ni.. terima kasih sgt.. hahaha.. setuju dgn entri ni.. ni salah satu sebab benda yg spoil mood aku mase pegi blogwalking.. rase nak patah patah kan je keyboard nihh.. hahaha

QasehnyaRania said...

betol..ada kebaikan tp cam nyusahkan sikit la..nk lau salha type word tu berkali2 refreshnya..huhu

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/moh-jamu-mata.html

QasehnyaRania said...

betol..ada kebaikan tp cam nyusahkan sikit la..nk lau salha type word tu berkali2 refreshnya..huhu

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/moh-jamu-mata.html

Azriff Aziz said...

btol..gua setuju..
gua penah gitau tuan blog melalui shout box, kata gua, ruang komen ada varification word, tapi dia macam bernada marah pulak lempar ayat kat shout box gua..huhuhu nasib la.huhuhu

muhammad asyraf said...

kadang-kadang rasa penat juga nak komen kalau ada benda tu..

tapi tabahkan jugalah.. :)

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH