Nur Atirah

Friday, 19 July 2013

ANA HAWANA PENULIS SEBENAR NUKILAN DAYANA

Assalamualaikum .
Apa Khabar !


Dari Blog PART OF ME membawa sang lekit terus ke link FB pemilik sebenar nukilan dayana tu iatu Ana Hawana. Ada bukti2 yang boleh di percayai ia milik wanita bernama Ana Hawana dari status2 di FB beliau. Apapun den nak ucap tahniah pada Ana Hawana sebab nukilan simple itu berjaya jadi satu fenomena pulak kat FB. Kalau den.. sebab yang den sebut tadi la. Puisi tu seolah2 mewakili hati seorang wanita.. tak ramai wanita yang rela di madukan. Kebanyakkan ramai yang terpaksa bermadu sebab sudah di madukan di luar pengetahuan dorang. Tapi Ana Hawana kena jelaskan benda ni sebab ia membawa nama Dayana. Perkara ni mungkin boleh jadi isu yang besar.. Mungkin orang akan anggap benda ni kenyataan dari Dayana kepada isu mereka sekarang. Tu je nasihat sang lekit pada Ana Hawana.





 Sumber dari FB Ana Hawana

Apapun atau siapapun yang menulis nukilan itu sang lekit nak cakap sang lekit suka. Cuma mungkin cara penyebaran nukilan tu mungkin memberi kesan pada Dayana nanti tapi kita tak boleh salahkan Ana Hawana.. kerana penyebaran tu  di lakukan oleh orang yang tak bertanggungjawab sebab dia tak menerangkan perkara yang betul. Dia sepatutnya kena mention nukilan tu hasil nukilan Ana Hawana.. bukan dayana walau di adaptasi dari kontroversi dayana & asyraf muslim. Jadi satu pengajaran pada saya sendiri & untuk semua. Berhati hati bila menyebarkan sesuatu. Kita nampak kecik tapi kita tak tahu mungkin besar kesannya pada nama yang di kaitkan.



Ayat last sekali May Allag Bless U.. Dayana tu dorang skip kan buat orang salah sangka

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

1 comment:

ina said...

oh baru tau..yg wat hal dayana bini ashraf tu la ey..ape2 pun ina xpndai la nk menghayati puisi tu..hehe..

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH