Nur Atirah

Monday, 30 January 2012

Adik dan "hoki"nya

Assalamualaikum ..

apa khabar kawan-kawan ??


semoga sihat sentiasa . ehhh , ape kena ngn gambar hoki ni dengan tajuk entry tira ni ?? sabar yaa . kelak akan tahu juga .. cewahh .. tira nak berceloteh sikit ni , hehe . ingat nak hapdet blog ni semalam tapi penat sangat lak semalam . nak tau ape yang tira buat sampai "penat sangat" tuh . hehe , oke , teruskan pembacaan anda .

mcam ni , tira baru dapat duet biasiswa dari JPA untuk semester yang dah berlalu ni . so , niat tira nak belanje adik2 tira g makan ke or whatever lah . nak belanja kawan2 mase kat kolej ari tu , tapi duetnye belom masuk akaun lagi . just ade dalam penyata tira je . kesian diorang , heee , nak wat cmne , takde rezeki lagi .

kebetulan sepupu tira ade mase tu , tira ajak la join sekali . so , destinasi ktorang ialah ke TAMPIN!! hehe . tira cakap kat adik bongsu yg tira nak belanja dorang makan pizza . bukan main excited lagi dia dengar . hinggakan dia kate camni .

" wahh , ari ni akak belanja pizza , esok adik g main hoki dengan bersemangat !! "

tergelak tira dengar dia kate macam tuh . hehe . tapi mase makan tu dia lah orang paling sikit makan . buat muka kesian sebab tak larat .  baru 2 slice tapi da kenyang . haha , kelakar lahhh .. so then , kitorang g lah membeli belah sekejap . adik2 tira sibok nak tracksiut lah , baju lah , itu lah , ini lah , tira pun layan je .. yelahh , sekali sekala ade rezekikan .. lepas tu kitorang baliklah dengan hati yang gembira . **hahaha

haaa , tapi tira happy lah semalam . haa , sebab tu lah tira penat , seharian berjalan . hehe . malam pulak tengok AJL 26 .. huhu , excited tira tengok show diorang . memang TERBAEKKK !!


haa , mesti korang nak tau kan adik tira menang ke tak g lawan hoki tuhh .. ehh , sekolah adik tira dapat JOHAN taw . hehe . bukan main gembira adik tira balik rumah . bersemangat dia cerita diorang kalahkan lawan diorang . semuanya berbalas dengan (_-0) .

Tira : adik , bagi lah mesej kat abg , nti mesti abg tersengih2 je time buat keje .
Adik : akak , tolonglah taip . adik taktau nak cakap cmne .
Tira : buat je lah ayat sendiri .

tira tengok dia beria2 taip mesej tuh . bila dia pergi mandi , tira amiklah phone dia tu , tira tengok mesej tu balik .

" abang , kan adik pegi hoki tadi kan adik gi hoki kan kiteorang dapat johan . haha tere tak "

itulah ayat originalnye . geli hati tira bace sebab ayatnye macam tak betul sikit . korang jangan salah sangka ye , adik tira ni baru darjah 6 . adik ohh adik .. hehe . whatever lah . janji dia gembira ..

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

No comments:

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH