Nur Atirah

Tuesday, 10 September 2013

Tentang cita-cita

Assalamualaikum .
Apa Khabar !



dalam hidup ni ,pasti ade cita2 . ye dok ? kalau waktu kecik2 dulu , macam2 tira nak jadi . hehe . cikgu lah , polis lah , bisneswoman lah . fuyoo , HAHA . yang penting bukan doktor . sebab bab sains ni tira tak berapa minat sangat . dulu SPM , biologi tak nak amik . haha . 

now , bila orang tanya , cita2 nak jadi ape ? haa , tu lah soalan paling lemah nak jawab . hehe . nooo , bukan bermaksud takde cita2 langsung , tapi entah . adekah kamu juga begitu ? tadi masa class , almaklum lah , lecturer tu belum pernah mengajar class kitorang , ice breaking part tanya pasal cita2 . 

bayangkan student2 bachelor accounting part5 nak kenalkan diri masing2 . gelak2 jugak tadi . most of us nak jadi accounting la of course . ade jugak taw yang nak jadi bisneswoman . then mesti madam tanya nak bisnes ape .

bagi tira , cita2 tu ade . kalau pasal kerja , tira tak kesah asalkan kena dengan pangkat pendidikan tira . mestilah kena berkira sikit kan . takkan belajar tinggi2 , nak kerja cikai je . and the most important thing , niat tira nak bantu keluarga yang sekarang . tira kena jaga2 jugak . adik2 belum habis sekolah lagi . pelajaran diorang tetap kena utama kan .


Jari Menaip ,
Nur Atirah .

2 comments:

Hafiza AizZawa said...

sm la cm fiza dulu.. tanye cita2 cm x ly nk jwb jer.. tp alhamdullillah.. wlpun cita2 tak tercapai.. janji dpt kje..

Khir Khalid said...

Bercerita ttg cita2, teringat waktu kecil2 dulu ada seorang kawan, cita2 dia bila besar nk jadi baik.. hehee.
Semoga tercapai dgn apa yg dicitakan ye.. amin.

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH