Nur Atirah

Thursday, 29 August 2013

tutorial cara tira download Running Man

Assalamualaikum .
Apa Khabar !

okehh , sebelum ni tira ada buat entry pasal Running Man . just tanya2 tentang bagaimana tira download running man . okeh , cara yang tira buat ni adalah paling simple yang pernah tira buat . tak tau lah kalau kalau rakan yang lain ade cara yang lagi simple kan . so , lets check it out !

1. Pergi kat KSHOWNOW.NET (bookmark lah cepat2 page tuh , hehe) . so , disitu banyak variety program yang korang boleh tengok . carik episod Running Man yang korang nak .


2. Tekan link part 1 seperti yang dalam kotak tuhh .

3. Skip Ad then copy link url atas tu !



4. okeh now , process download ! pergi ke http://en.savefrom.net/

5. pastekan link dalam kotak tu , dan tekan download !

6. Siap ! nanti dia akan terus download and save ! dan sambung untuk part yang seterusnya . memang nmpak macam leceh , tapi kalau kamu dah biasa buat , senang je . semudah 123 . hehe

7. actually Running Man ni akan official keluar hari selasa setiap minggu . tapi selalu malam isnin tu dah ade . kadang2 lahh . okehh , semoga tutorial ni dapat bantu korang sikit2 okehh . good luck !

like fanpage tira jap : 
  

Jari Menaip ,
Nur Atirah .

6 comments:

Erna Eer said...

terbaik tirah, bru nak tye ritu =) thx for sharing..

beta kupu said...

goood info sgt2! aritu tira dah gtau akak tq sgt2 k ;)

Anis Zahidi said...

yeyy boleh lah try download ni :DD thanks

Anis Zahidi said...

yeyy boleh lah try download ni :DD thanks

Anis Zahidi said...

yeyy boleh lah try download ni :DD thanks

Nur syuhadah Miskon said...

hye tira.. waa seronoknye bukak2 blog je tira dah comment pasal RM... thanks a lot tira.. :)

COPY RIGHT RESERVED 2013 . FULL EDITED BY NUR ATIRAH